Strukoviny, Strana 2
Sterilizovaná obria fazuľa druhu fazuľa šarlátová, tiež nazývaná ohnivá fazuľa, sa hodí k rýchlej a jednoduchej príprave zdravých pokrmov. Vďaka svojej temne červenej farbe s...
Sterilzovaný cícer v slanom náleve sa hodí na rýchlu a jednoduchú prípravu pokrmov. Je výborná do polievok, zeleninových zmesí, karí, šalátov a nátierok, z ktorých najznámejšia...
Hrach je obľúbenou strukovinou predovšetkým pre svoje všestranné použitie. Môžeme ho použiť ako zdravú prílohu, pridať do polievky, do nátierok aj šalátov. Výborne chutí s...
Čierne fazule majú korenenú, orechovú chuť a sú veľmi obľúbené v mexickej kuchyni. Pri varení si uchovávajú svoj tvar aj pevnosť. Skvele sa hodí do vegetariánskych pokrmov aj k...
Tieto malé zelené fazule sú veľmi obľúbené v čínskej aj indickej kuchyni. Varené fazule mungo používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou či mäsom a ako...
Cícer alebo rímsky hrach je obľúbenou strukovinou Blízkeho východu a základom obľúbeného falafelu a nátierky hummus. Varený cícer používame do zeleninových zmesí a karí, za...
Čierna šošovica beluga je obľúbená pre svoju typickú chuť a rýchlu prípravu bez namáčania. Jej drobné čierne oválky dodávajú pokrmu zaujímavý vzhľad. Používame ju do šalátov,...
Červená šošovica je obľúbená pre rýchlu prípravu bez namáčania a dobrú stráviteľnosť v porovnaní s inými strukovinami. Nedá sa však použiť na klíčenie. Červená šošovica obohatí...