Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Strukoviny

Strukoviny zdravé a chutné produkty v bio kvalite. Strukoviny sú výborný zdroj bielkovín rastlinného pôvodu. Tento rad výrobkov vám ponúka širokú škálu jednodruhových strukovín a strukovinových, či strukovinovo-obilných zmesí. Môžete vyberať z ponuky niekoľkých druhov šošovice, vrátane obľúbenej šošovice červenej, niekoľkých druhov fazule, cíceru a pod.

20 položiek celkom
Bio zmes fazule sterilovaná Barbecue RAPUNZEL 400 g
Bez lepku Vegan Bio
€2,78

Lahodná kombinácia aromatických čiernych fazule a jemných červených fazule v korenenej barbecue omáčke. Pokrm bohatý na bielkoviny, ktorý sa skvele hodí k ryži, zemiakom aj...

Kód: 7419
Čierna šošovica beluga sterilovaná RAPUNZEL 400g
Bez lepku Vegan Bio
€2,44

Čierna šošovica beluga v slanom náleve je ideálna pre chvíle, kedy potrebujeme mať rýchlo uvarené. Hodí sa do šalátov, do zeleninových pokrmov, ale aj ako príloha. Jej chuť...

Kód: 7423
Bio hrášok sterilizovaný 340g Rapunzel
Bez lepku Vegan Bio
€3,02

Mladý zelený hrášok vypestovaný v Taliansku podľa zásad ekologického poľnohospodárstva sa rýchlo dovezie do spracovacieho závodu, kde je vylúpaný, očistený, zaliaty soľným...

Kód: 7434
Bio kukurica cukrová sterilizovaná 340g Rapunzel
Bez lepku Vegan Bio
€3,02

Prirodzená sladkosť tejto kukurice je daná použitou odrodou kukurice cukrovej. Zozbieraná kukurica sa rýchlo dovezie do spracovacieho závodu, kde je vylúpaná, očistená, zaliata...

Kód: 7432
Biela fazuľa sterilizovaná RAPUNZEL 400g RAPUNZEL
Bez lepku Vegan Bio
€2,09

Biela fazuľa cannellini v slanom náleve sa hodí na rýchlu a jednoduchú prípravu pokrmov. Sú výborné do polievok, zeleninových a mäsových zmesí a šalátov. Idú dobre rozmixovať a...

Kód: 7430
Bio čierna fazuľa sterilizované 400g Rapunzel
Bez lepku Vegan Bio
€2,09

Čierna fazuľa v slanom náleve sa hodí k rýchlej a jednoduchej príprave pokrmov. Sú výborné do polievok, zeleninových a mäsových zmesí a šalátov. Dajú sa dobre rozmixovať a hodí...

Kód: 7428
Bio sója edamame sterilizovaná 200g Rapunzel
Bez lepku Vegan Bio
€2,40

Sója edamamé sa žne vo chvíli, keď sú struky ešte mladé, zelené, sladkasté a chrumkavé. Obsahuje množstvo bielkovín a vlákniny a tradične sa používa do šalátov a stir-fry...

Kód: 7426
Zmes strukovín sterilizovaná 400g (240g o v.) RAPUNZEL
Bez lepku Vegan Bio
€2,09

Zmes strukovín v slanom náleve sa hodí na rýchlu a jednoduchú prípravu pokrmov. Sú výborné do polievok, zeleninových a mäsových zmesí, mexických pokrmov a šalátov.

Kód: 7424
Zelená šošovica sterilizovaná 400g (240g o v.) RAPUNZEL
Bez lepku Vegan Bio
€2,09

Zelená šošovica v slanom náleve je ideálna pre chvíle, kedy potrebujeme mať rýchlo uvarené. Hodí sa napríklad na prípravu polievok (šošovicové, zeleninové...), hutných šalátov,...

Kód: 7422
Bio zmes fazule sterilovaná Taco-Mix RAPUNZEL 400 g
Bez lepku Vegan Bio
€2,77

Zmes piatich aromatických druhov fazule, papriky a kukurice v jemnej paradajkovej omáčke. Skvelá prísada do Chilli con carne, ako náplň do wrapov či tacos, alebo k dusenému mäsu...

Kód: 7421
Fazuľa červená ľadvinka sterilizovaná 400g RAPUNZEL
Bez lepku Vegan Bio
€1,97

Sterilizované červené fazule druhu červená ľadvinka v slanom náleve sa hodí na rýchlu a jednoduchú prípravu pokrmov. Fazuľa červená ľadvinka sa vyznačuje tým, že je po uvarení...

Kód: 7420
Pečené fazuľa Rapunzel 400 g
Bio
€2,77

Biele fazule v paradajkovej omáčke sú ideálne vo chvíli, keď nemáme čas či chuť na dlhé varenie. Podávame ich ako prílohu, do pokrmov tex-mex kuchyne alebo len tak s pečivom.

Kód: 7415
Hore
Ďalšie produkty

 


 

Strukoviny sú dôležitým zdrojom bielkovín. Strukovniny obsahujú najviac bielkovín zo všetkých rastlinných potravín. Väčšie zastúpenie strukovinových bielkovín by znamenalo ich racionálnejšie, t. j. všestrannejšie a komplexnejšie krytie v našej strave, pričom by sa najviac získali ich esenciálne živiny, ako napr. vitamíny najmä skupiny B, makro a mikroelementy, ale aj hrubá vláknina. Medzi výživovo potrebné zložky strukovín patria tiež minerálne látky.

Prečo konzumovať strukoviny

Strukoviny sú výživnou a lacnou alternatívou mäsových pokrmov. Hrach, fazuľa, šošovica - všetky z týchto strukovín obsahujú bielkoviny, i keď na rozdiel od mäsa, rýb a vajec neobsahujú ideálne množstvo všetkých esenciálnych aminokyselín, nevyhnutných na rast a udržanie zdravých svalov, tkanív a orgánov. Z týchto dôvodov by sa mala väčšina strukovín podávať spolu s rastlinnou stravou a obilninami - napríklad s ryžou. Je to riešenie, ktoré si osvojili vegetariáni na celom svete.

Strukoviny a ich hlavné druhy: šošovica, hrach, fazuľa, cícer, sója

Cícer patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny, je výborným zdrojom proteínov, zinku, železa, vápnika, folátov, kyseliny linolovej, vitamínov a vlákniny. Obsahuje látky, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol, predchádzať zápche a posilňujú nervovú sústavu.
Cícer je príbuzný hrachu, tiež sa mu hovorí rímsky hrach.

Šošovica je bohatá na vápnik, železo, selén, fosfor, zinok, vitamíny B1, B2, B6. Obsahuje 3-krát viac vápnika než obilniny a 7-krát viac železa než špenát. Zo všetkých strukovín je šošovica najbohatšia na bielkoviny (24 – 25 %) a obsahuje najmenej tukov (0,6 %). V kombinácii s ryžou či celozrnným chlebom dodáva organizmu plnohodnotné bielkoviny. Obsahuje vlákninu, ktorá podporuje činnosť čriev a pomáha pri zápche. Je ľahšie stráviteľná než fazuľa, lebo obsahuje podstatne menej trieslovín.