Soľ, bujóny, korenie
Zmes korenia Barbecue je plná aromatického a chuťovo výrazného korenia, ktoré sa používa predovšetkým pri grilovaní. Sladká chuť červenej papriky je doplnená o štipľavú chuť...
Čierne korenie vyniká svojou typicky korenenou vôňou a chuťou a je obľúbeným korením nielen českej kuchyne. Kombinácia čierneho drveného korenia a citrónovej kôry sa postará...
Toto čierne korenie vyniká svojou typicky korenenou vôňou a chuťou. Čierne korenie je obľúbeným korením nielen slovenskej kuchyne. Používa sa na dochutenie mäsa, do omáčok, na...
Pravá vanilka (Vanilla planifolia) pestovaná v Ugande je známa svojou jedinečnou zemitou vôňou a vyšším obsahom prírodného vanilínu. Preto je veľmi obľúbená medzi kuchármi,...
Škoricový cukor je skvelým pomocníkom pri pečení štrúdľov, ovocných koláčov a sušienok. Môžeme ho použiť na dochutenie rannej kaše, na navoňanie krémov alebo horúcej čokolády.
Vanilkový cukor je veľmi obľúbenou surovinou pri pečení práve pre svoju jedinečnú vôňu, ktorú mu poskytuje Bourbon vanilka. Hodí sa na prípravu vianočného pečiva, na navoňanie...
Sušenú cibuľu používame na dochutenie polievok, omáčok, dusenej i pečenej zeleniny. Všade tam, kde sa hodí výrazná cibuľová chuť. Skvele ochutí aj nátierky.
Sušený a najemno mletý cesnak používame ako korenie, ak nie je po ruke cesnak čersvý - napríklad na dochutenie polievok, omáčok, dusenej i pečenej zeleniny alebo do nátierok....
Zázvor pochádza pôvodne z Ázie a na kulinárske a medicínske účely sa pestuje odpradávna. Tento usušený jemne namletý koreň zázvoru má typickú výraznú chuť a vôňu. Sušený zázvor...
Bourbon vanilka sa pestuje iba na ostrovoch Indického oceánu a je cenená pre svoju výraznú príjemnú vôňu danú prirodzene vysokým obsahom vonnej látky vanilínu. Pridávame štipku...
Bourbon vanilka sa pestuje iba na ostrovoch Indického oceánu (tzv. Bourbonských ostrovoch) a je cenená pre svoju výraznú príjemnú vôňu. Pestovanie, zber a fermentácia vanilky si...
Sušený a najemno mletý kořen kurkumy používáme jako koření, často v kombinaci se zázvorem a pepřem a do kari směsí. Pokrmu dodá nejen typickou chuť, ale také krásnou žlutě...