Kakao a puding
Odtučnené bio kakao vyrobené z nepražených kakaových bôbov, v ktorom sú všetky výživové hodnoty zachované. Kakaový prášok obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, výborné prospieva vášmu zdraviu.
Zmes bio korenia na prípravu voňavého zahrievacieho nápoja podľa ajurvédskej receptúry. Zloženie: kurkuma 51%, cejlónska škorica 16%, zázvor 16%, muškátový oriešok, kardamóm,...
Tieto čokoládové dukátky pre nás vyrába španielska rodinná čokoládovňa Solé a po rozohriatí sú vynikajúce na rôzne čokoládové polevy, náplne, krémy a podobne. A pretože sú...
Čokoládový pudingový prášok s vysokým obsahom kakaa, ktorý neobsahuje farbivá a arómy. Skvelý bio puding pripravíme z bio kravského, kozieho, sójového či ryžového mlieka.
Pudingový prášok s nezameniteľnou vôňou bôbov tonka je jemný a krémový. Môžeme si ho pripraviť z bio kravského, kozieho, sójového či ryžového mlieka. Čo sú bôby tonka niekedy...
Vanilkový pudingový prášok, ktorý neobsahuje farbivá ani arómy, ale na navoňanie iba pravú Bourbon vanilku. Skvelý bio puding pripravíme z bio kravského, kozieho, sójového či...
Čokoládové guličky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie tort a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť.
Peruánske kakao má jedinečnú vyváženú chuť a je vyhlásené medzi milovníkov tejto plodiny. Miestne odrody kakaových bôbov sú vykupované od združenia drobných pestovateľov, po...
Tieto bio kakaové bôby sú po fermentácii iba usušené na vzduchu a očistené bez praženia. Hodí sa k priamemu maškrteniu, do raw dezertov aj pečených sladkostí. Každý bôb má na...
Tento kakaový prášok má výraznú chuť aj vôňu vďaka vyššiemu obsahu kakaového masla a tzv. holandskému spôsobu spracovania - alkalizácii. Výborne sa hodí na prípravu pečených i...
Jemne mletý nealkalizovaný prášok z nepražených ekvádorských kakaových bôbov.
Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň....
Plnú čokoládovú chuť dodáva Méďovi nealkalizované kakao, ktoré pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi,...
Fair trade bio kakaový prášok
Kakaové bôby, pestované v rámci fair trade projektu, sú základom nielen čokolád Rapunzel, ale aj nášho kakaového prášku a nápojov Méďa.
V čase, keď Španieli objavili Ameriku, poznali Mayovia dávno kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžila ako platidlo. Krištof Kolumbus (1441-1506) ako prvý Európan poznal horký tučný nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Až však Hernando Cortez (1485-1547) bol z chuti kakaa tak nadšený, že priviezol kakaové bôby do Európy. Horká chuť kakaa nezožala spočiatku veľký úspech, až v sedemnástom storočí začalo byť obľúbené osladené kakao. Sladené kakao sa stalo národným španielskym nápojom a postupne sa rozšírilo do celej Európy. Výroba čokolády čoskoro nasledovala.