COCOA Mandle v RAW čokoláde BIO 70g
Kód: 19106Podrobný popis
OBJ. KÓD: 17106
HMOTNOSŤ: 70 g
KRAJINA PÔVODU: EU/mimo EU
VYRÁBA: SuroVital - Poľsko
ZLOŽENIE: čokoláda 65% (kakaové bôby*, cukor z kokosového kvetu*, kakaové maslo* - obsah kakaovej hmoty 65%), mandle* 35%
*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva (BIO)
Môže obsahovať stopy iných orechov.
Skladovať v suchu.
Priemerné nutričné hodnoty v 100ml produktu:
energia 2474 kJ / 597 kcal
bielkoviny: 10,0 g
sacharidy: 27,0 g z toho cukry: 27,0 g
tuk: 47,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 20,0 g
vláknina: 9,0 g
soľ: 0,1 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Cocoa |
---|---|
Vlastnosti: | Bio, Bez lepku, Bez laktózy, Raw, Vegan |
Ks v kartóne: | 1 |
Krajina pôvodu: | Poľsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Prečo práve raw čokoládu a iné raw výrobky?Priaznivé účinky čokolády pre ľudský organizmus boli potvrdené už dávno. Avšak veľmi dôležitý je výber čokolády. Najdôležitejším ukazovateľom pri výbere čokolády je zloženie a výroba. Podrobné zloženie raw čokolád, ktoré ponúkame veľmi radi popisujeme a sme naň právom hrdý. Posúďte sami. |
Najdôležitejší prvkom, ktorý je prítomný v surovej čokoláde je horčík. Koncentrácia tohto prvku v našej čokoláde je vyššia ako jeho koncentrácia v akomkoľvek inom čokoládovom produkte. V súčasnej dobe, je horčík jedným z prvkov, ktorého máme vo svojom tele nedostatok. Horčík je prospešný pre zvládanie stresu, o dôvod viac prečo siahnuť po raw čokoláde. |
Ďalšie priaznivé účinky surovej čokolády sú antioxidačné vlastnosti. Antioxidačné látky, spomaľujú proces starnutia a posilňujú imunitný systém organizmu. Celkom ORAC (. Ang Oxygen Radical Absorbancia Capacity - schopnosť absorbovať kyslíkové radikály) u surovej čokolády sa pohybuje od 28.000 jednotiek, čo je jedna z najvyšších hodnôt na svete. Raw čokoláda je tiež bohatá na fosfor, známy prvok krásy. Pripisovaný mu je priaznivý vplyv na kožu, vlasy a nechty. |
Chemické zlúčeniny obsiahnuté v surovej čokoláde sú oveľa vyššej koncentrácii ako v konvenčnej čokoláde. Významne vplývajú na tvorbu serotonínu v mozgu, zodpovedného za pocit šťastia.
Ďalšia zlúčenina prítomná v raw čokoláde sú flavanoly, bránia rozvoju kardiovaskulárnych chorôb. Taktiež prieskum u diabetikov po mesiaci vykázal zlepšenie kardiovaskulárnych funkcií po konzumácii surovej čokolády.
Tak načo ešte čakať, okrem neopísateľného chuťového zážitku nám raw čokoláda pomôže ku kráse, zdraviu a šťastiu.
Zloženie:
- Surové, organické Criollo kakaové bôby z Peru. Táto odroda je považovaná za najušľachtilejšiu a najťažšiu na pestovanie. Je získaná priamo od juhoamerických výrobcov, čo zaručuje jej čerstvosť a pravosť. Okrem toho kvalita je potvrdená množstvom certifikátov kvality, podľa prísnych noriem ustanovení Európskej únie.
- Použitý kokosový cukor, je odparený nektár z kvetov organickej kokosovej palmy. Tento cukor, na rozdiel od priemyselnej cukrovej trstiny, má významné množstvo horčíka, draslíka a železa. Jeho najväčšou výhodou je však veľmi nízky glykemický index – 35, použitím tohto typu sladidiel je surová čokoláda vhodná aj pre diabetikov.
- Organické surové kakaové maslo vyrobené za studena s Criollo kakaových bôbov.
- Organické Goji bobule. Táto zložka pochádza z Číny a je pestovaná v provincii Ningxia. Goji svojou konzistenciou a chuťou v kombinácii s krehkou čokoládou vytvárajú príjemnú sladkosť.
- Bio vanilka
- Organic himalájska soľ