Vianočná Le Gracie Kus-štrúdľa
Štrúdľu neodmysliteľne k Vianociam patrí a navyše jeho pečením prevoniate krásne celý byt. Čo vyskúšať originálny recept, ktorým všetkých u na Štedrý večer prekvapíte.
Základ na korpus:
- 1 hrnček špaldovej múky
- 2 vajcia
- 2 lyžice sladidlá
- 1 balenie Le Gracie Kus-štrúdľa
Plnka:
- 100 g tvarohu
- troška citrónovej šťavy
- 4 olúpané nakrájané jablká
- 1 lyžica sladidlá
- kandizovaná kôra z pomaranča, zlaté hrozienka vlašské orechy
- lyžice rumu
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
Kus-štrúdľu pripravíme podľa návodu, ale s 500 ml vody, sladidlom a bez masla. Necháme trošku vychladnúť. Pridáme múku a vajce, premiešame a necháme uležať 30 minút.
Medzitým zmiešame všetky suroviny na náplň.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Trošku podsypeme a rukami rozprestrieme čo najviac na tenko, posypeme zase troškou múky a vyvaľkáme. Nanesieme náplň a pomocou papiera zarolujeme a takto pečieme cca 40 minút.
Necháme vychladnúť a potom rozbalíme a servírujeme. Pokiaľ chcete Štedrovečernú Kus-štrúdlú servírovať teplú, ohrejte jednotlivé kúsky v rúre a môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou a kopčekom šľahačky.