Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Štipľavé fazule s melasou

stiplave_fazule_s_melasou_395f2d48491f9486

Chuť melasy sa skvele dopĺňa s chuťou červeného vína a pálivých papričiek. Ako vždy používame melasu v malom množstve.

  • 2 lyžice EP olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná
  • 1 pálivá paprička (čerstvá nadrobno nasekaná alebo sušená dolámaná na kúsky)
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 2 hrste slnečnicových semienok
  • 1 lyžička trstinovej melasy
  • 6 paradajok
  • 1 / 2 hrnčeka červeného vína
  • 2 hrnčeky varenej scedenej fazule červená ľadvina alebo 1 plechovka sterilizovaných fazúľ
  • oregano
  • morská soľ
  • korenie

Na olivovom oleji speníme cibuľu, papričku, cesnak a slnečnicové semienka. Po chvíľke pridáme melasu, zamiešame, pridáme nakrájané paradajky, víno​​, oregano a fazuľa. Prebytočnú tekutinu odparíme a nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame so zemiakmi, chlebom alebo ryžou alebo zapečieme v rúre so syrom