Štipľavé fazule s melasou
Chuť melasy sa skvele dopĺňa s chuťou červeného vína a pálivých papričiek. Ako vždy používame melasu v malom množstve.
- 2 lyžice EP olivového oleja
- 1 stredná cibuľa nakrájaná
- 1 pálivá paprička (čerstvá nadrobno nasekaná alebo sušená dolámaná na kúsky)
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- 2 hrste slnečnicových semienok
- 1 lyžička trstinovej melasy
- 6 paradajok
- 1 / 2 hrnčeka červeného vína
- 2 hrnčeky varenej scedenej fazule červená ľadvina alebo 1 plechovka sterilizovaných fazúľ
- oregano
- morská soľ
- korenie
Na olivovom oleji speníme cibuľu, papričku, cesnak a slnečnicové semienka. Po chvíľke pridáme melasu, zamiešame, pridáme nakrájané paradajky, víno, oregano a fazuľa. Prebytočnú tekutinu odparíme a nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame so zemiakmi, chlebom alebo ryžou alebo zapečieme v rúre so syrom