Provensálsky Quiche
Začal nový rok a väčšina z nás si dala predsavzatie, že schudne, začne sa viac hýbať, bude lepšie a pravidelne jesť alebo sa len a skrátka o seba a svoje telo začne lepšie starať. A ako mnohé štúdie potvrdzujú, to, ako sa cítime a vyzeráme je z viac ako 70% odrazom toho, ako a čo jeme. Našou častou výhovorkou je, že nemáme čas na varenie, že nám chýba inšpirácia či dostupnosť surovín. My sme pre vás pripravili poriadnu hromadu receptov, ktorých základom sú naše sáčky LeGracie.
Naše recepty sú vyvážené, chutné a často dosť tradičné, napriek tomu sa vďaka nim ľahko dostanete do kondície a varenia vám zaberie od 20 do 60 minút.
Ľahko tak spoznáte, že s LeGracií sa poriadne najete, dokonca si aj zamlsáte, a napriek tomu budete v dobrej kondícii. Pretože základom všetkého je vždy zdravý sedliacky rozum, vyváženosť, a nie počítanie každej kalórie a všetkého čo zjete.
Provensálsky Quiche
Doba prípravy 60 minút, 8 porcií
Korpus:
- 1 balenie Le Gracie KusKusu Basilicata
- 4 lyžice špaldovej celozrnnej múky
- 2 vajcia
- soľ
- korenie
- 1 lyžica olivového oleja
Plnka:
- 150 ml mandľové smotany
- 200 g kvalitnej šunky
- 2 vajcia
- sušená bazalka
- 50 g cherry paradajok
- čerstvá bazalka
Postup:
Basillicatu pripravíme podľa návodu. Necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Do vychladnutého kuskusu zamiešame múku a vajcia a natlačíme do formy. Pečieme cca 15 minút. Smotanu zmiešame s vajcami a pokrájanou šunkou. Paradajky nakrájame. Vytiahneme korpus a nalejeme na neho náplň, naukladáme paradajky a pečieme cca 30 minút. Potom dozdobíme bazalkou.