Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Pasta al pesto

pasta

Obľúbená omáčka na cestoviny s čerstvou bazalkou. Nakúpte si čerstvú bazalku v lete a zmrazte hotovú omáčku. Neskúšajte použiť zmrazenú alebo sušenú bazalku, nejde to.

  • 1 / 2 hrnčeka EP olivového oleja
  • 4 hrnčeky čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 vetvičiek petržlenovej vňate
  • 1 / 2 hrnčeka mandlí
  • 1 / 2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • Rapunzel špagety semolina alebo celozrnné
  • morská soľ
  • korenie

Do mixéra dáme bazalku, olej, cesnak, petržlenovú vňať, mandle a soľ a korenie na dochutenie. Rozmixujeme zmes najemno, vyberieme z mixéra a pridáme syr. Premiešame so špagetami a podávame posypané trochou parmezánu naviac.

Klasická pesto omáčka sa podáva s píniovými semienkami miesto mandlí. U nás je však problém zohnať píniové semienka, a keď už ich zoženieme, bývajú často zatuchnuté. Namiesto nich môžeme bez obáv použiť mandle.