Papriky ala Basilicata
Slniečko už nám moc nesvieti, ale čo je lepšie ako sa za ním preniesť v podobe dobrého a šťavnatého jedla?
Kto nechce soliť a chce nechať rozohriať chuť byliniek, sladkej pečenej papriky a skvelej kombinácii ingrediencií kuskusu Basilicata bez pridaných ochucovadiel - bude milo prekvapený. Prirodzené chute sú to, čo nám bohužiaľ chýba.
Papriky ala Basilicata
Počet porcií: 2-3, čas prípravy 25 minút
Ingrediencie:
- 1 balenie Le Gracie KusKusu Basilicata
- 4 väčšie červené papriky mäsité
- 50g sušených paradajok v oleji
- 100g nastrúhaného obľúbeného syra (my sme použili goudu)
- soľ, oregano
- 20g pražených slnečnicových semienok
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Kuskus nasypeme do plastovej misky. Pridáme pokrájané paradajky, soľ, oregano, a aj troškou oleja z paradajok. Zalejeme 300 ml vriacej vody a priklopíme viečkom. Papriky opláchneme a pozdĺžne rozrežeme na polovice. Odstránime semienka. Kuskus premiešame a zmesou bohato naplníme papriky. Keď nám trocha ostane, vôbec nevadí, zvyšok použijeme na záverečné servírovanie.
Papriky poukladáme do zapekacej formy a prikryjeme alobalom. Pečieme cca 15 minút, potom dáme dole alobal, posypeme syrom a semienkami a necháme v rúre ešte cca 5 minút.