Kapor s plneným hubovým mešcom
VIANOČNÉ MENU: Hlavný chod
Kapor s plneným hubovým mešcom
Tradičný kapor na masle s chrumkavým kuskusom.
Počet porcií: 4, čas prípravy + varenia 45 minút
Ingrediencie:
- 1 balenie Le Gracie KusKusu Vario
- 4x šampiňóny portobello
- koriander nať- čerstvý nasekaný
- 2 lyžice olivového oleja
- 100g jemnejšieho syra (gouda) nastrúhaného
- 1 chilli paprička
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 4 filety z kapra
- soľ, rozmarín
- 30g masla
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Kuskus nasypeme do plastovej misky. Pridáme soľ a olivový olej. Zalejeme 600 ml vriacej vody a priklopíme. Necháme stáť.
Kapra osolíme a dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Poukladáme na kapra maslo a pečieme cca 30 minút.
Portobello opatrne vydlabeme. Vyskladáme ho do ďalšej zapekacej misky a naplníme kuskusom, ktorý sme zmiešali s koriandrom. Priklopíme alobalom a pečieme cca 15 minút. Potom odklopíte a posypeme syrom, nakrájanou čili papričkou a pečieme ďalších 10 minút.
Servírujeme kapra zľahka pokvapkaného citrónovou šťavou, vetvičkou rozmarínu a poliatého maslom, s plneným Portobellom.