Japonský krabí šalát
Tento šalát je veľmi jemný a chutný, aj keď trochu nezvyčajný.
- 4 uhorky, nakrájané na tenké plátky, neošúpané
- 1 polievková lyžica morskej soli
- 1 konzerva krabieho mäsa (cca 180g)
Zálievka:
- 1 / 2 lyžice za studena lisovaného sezamového oleja
- 1 / 4 hrnčeka ľahké sójovej omáčky
- 1 / 8 hrnčeka octu z ryžového vína (ak nezoženiete, možno nahradiť vínnym octom)
Uhorky zmiešame so soľou, dáme do cedidla a necháme vodu so soľou odkvapkať, čo trvá asi 45 minút. Odkvapkané uhorky zmiešame s krabom. Zálievku pripravíme zmiešaním ingrediencií. Premiešame zálievku so zmesou uhoriek a kraba a podávame.