Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Cícerová nátierka hummus

pexels-photo-9304931

Aj keď v slovenských končinách znie názov obľúbenej blízkovýchodnej nátierky hummus trochu bizarne, jej chuť je skutočne vynikajúca. Prekvapte aj Vy svojich priateľov či rodinu touto jednoduchou orientálnou špecialitou!

  • 1 plechovka (400 g) sterilizované cíceru* (prípadne uvaríme surový)
  • 6 lyžíc čistej sezamové pasty tahini*
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku*
  • morská soľ
  • šťava z citróna*
  • extra panenský olivový olej*
  • vetvička petržlenovej vňate *
  • zelenina * a pita chlieb na naberanie
    * = bio

Zo sterilizovaného cícera zlejeme väčšinu vody a rozmixujeme s tahini a rozotretým cesnakom. Podľa chuti dosolíme a podávame v miske alebo na tanieri, pokvapkané šťavou z citróna a olivovým olejom a ozdobené petržlenovou vňaťou. Servírujeme s pita chlebom a dlhšími kúsky zeleniny na naberanie (mrkva, zeler, uhorka ...). Hotovo!

TIP: Hummus môžeme podobným spôsobom pripraviť i z vareného cíceru či z instantnej Cícerová nátierky.