Cícerová nátierka hummus
Aj keď v slovenských končinách znie názov obľúbenej blízkovýchodnej nátierky hummus trochu bizarne, jej chuť je skutočne vynikajúca. Prekvapte aj Vy svojich priateľov či rodinu touto jednoduchou orientálnou špecialitou!
- 1 plechovka (400 g) sterilizované cíceru* (prípadne uvaríme surový)
- 6 lyžíc čistej sezamové pasty tahini*
- 1 - 2 strúčiky cesnaku*
- morská soľ
- šťava z citróna*
- extra panenský olivový olej*
- vetvička petržlenovej vňate *
- zelenina * a pita chlieb na naberanie
* = bio
Zo sterilizovaného cícera zlejeme väčšinu vody a rozmixujeme s tahini a rozotretým cesnakom. Podľa chuti dosolíme a podávame v miske alebo na tanieri, pokvapkané šťavou z citróna a olivovým olejom a ozdobené petržlenovou vňaťou. Servírujeme s pita chlebom a dlhšími kúsky zeleniny na naberanie (mrkva, zeler, uhorka ...). Hotovo!
TIP: Hummus môžeme podobným spôsobom pripraviť i z vareného cíceru či z instantnej Cícerová nátierky.