Arabská gule s pekanovými orechmi a semienkami
Blíži sa nám prvá adventná nedeľa a tak je ideálny čas vyskúšať si náš ďalší recept na nepečené vianočné pečivo.
Pre arabskou guľu sme použili Kus-štrúdle, ktorý sme povýšili pekanovými orechami a zmesou semienok na delikátnu a úžasne zdravú variantu cukrovinky, ktoré je vhodné nielen na Vianoce.
Ingrediencie:
- 1 ks Le Gracie Kus-štrúdľa
- 100g zmesi tekvicových a slnečnicových semienok
- 100g drvených pekanových orechov
- Med (podľa chuti alebo iný spôsob sladenie)
- papierové košíčky
Kus-štrúdľu vysypte do misy a prelejte 0,5 l vriacej vody. Po 7 minútach nechajte vychladnúť. Na suchej panvici opražte nasekané tekvicové a slnečnicové semienka. Pekanové orechy najprv krátko opražte na suchej panvici a následne rozdrvte. Vlažný kuskus oslaďte podľa chuti a pridajte 50 g zmesi sekaných semienok a 100 g drvených pekanových orechov. Hmotu spracujte a tvorte z nej guľky, ktoré obaľujte v zmesi sekaných semienok. Pri obaľovaní na guličky ľahko pritlačte, pretože semienka nemajú tak dobrú priľnavosť ako napr. Sezam. Každú guličku uložte do papierového košíčka.