Chleba
Ingrediencie
1 lyžička psyllia, 400 ml vody, 100ml teplej vody, 15g droždia, 1 lyžička trstinového cukru, 500g bezlepkovej zmesi RUMINI - chlebová, 12g soli, 2 lyžice oleja, rasca, semienka podľa chuti
Postup
do 400 ml vody dáme lyžicu psyllia a necháme odstáť niekoľko hodín, akonáhle je psyllium hotové, dáme do 100 ml teplej vody cukor a droždie. Urobí sa nám kvások. Do vody so psylliom pridáme kvások, múku, olej, soľ, a rascu. Dbáme na kysnutie. Cesto necháme 30 min. odpočívať. Následne cesto dáme do formy, kde budeme chleba piecť a dáme do vyhriatej trúby na 50C. Trúbu vypneme a pod plech dáme nádobu s vodou a necháme 20 minút kysnúť. Formu vytiahneme a trúbu rozpálime na 250 C. Po vyhriatí trúby dáme cesto späť a pečieme 10 min. pri tejto teplote s nádobou s vodou v trúbe. Po 10 min. vytiahneme nádobu s vodou a pečieme pri 180 C ďalších 35 minút. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.