Bio celozrnné cestoviny z tvrdej pšenice, špaldové cestoviny a bezlepkové ryžové cestoviny
BIO celozrnné špaldové cestoviny sú známe svojimi výnimočnými kvalitami. Sú zdrojom energie, sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny, ktorá podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Sú sýtejšie oproti necelozrnným cestovinám. Vyrábajú sa len z bio celozrnnej špaldovej múky a vody.
Talianske cestoviny z tvrdej pšenice durum, ktoré vynikajú autentickou chuťou i textúrou, typickou pre tradične vyrábané talianske cestoviny. Sú vyrobené z európskej pšenice...
Talianske cestoviny z tvrdej pšenice durum, ktoré vynikajú autentickou chuťou i textúrou, typickou pre tradične vyrábané talianske cestoviny. Sú vyrobené z európskej pšenice...
Penne sú krátke rúrky s jemným vrúbkovaním a skosenými koncami. Vďaka vrúbkovaniu na nich priľne dobre omáčka, ktorá sa vďaka skoseným koncom ľahko dostáva aj dovnútra cestovín....
Talianske cestoviny z tvrdej pšenice durum, ktorá bola len čiastočne vymleta. Obsahujú teda časť vlákniny a ďalších živín, o ktoré je biela múka úplným vymletím ochudobnená, ale...
Talianske cestoviny z tvrdej pšenice durum, ktorá bola len čiastočne vymleta. Obsahujú teda časť vlákniny a ďalších živín, o ktoré je biela múka úplným vymletím ochudobnená, ale...
Tieto pohánkové špagety z európskej bio pohánky sú zaujímavé z mnohých dôvodov. Majú výbornú chuť do orieškova a po uvarení do al dente sú výbornou alternatívou k pšeničným...
Tieto prirodzene bezlepkové špirálky sú vyrobené z talianskej ryže, sú vhodné pre bezlepkovú diétu (pre celiakov) a slúžia ako bezlepková náhrada klasických cestovín z tvrdej...
Tieto prirodzene bezlepkové špagety sú vyrobené z talianskej ryže, sú vhodné pre bezlepkovú diétu (pre celiakov) a slúžia ako bezlepková náhrada klasických cestovín z tvrdej...
O niečo silnejšie a rovnako dlhé ako špagety, tieto duté cestoviny sú obľúbené u detí i dospelých.
Združenie Alce Nero, taliansky výrobca cestovín značky RAPUNZEL, samo pestuje všetku špaldu a prevažnú časť tvrdej pšenice na výrobu svojich cestovín. Zvyšok pšenice je...
Združenie Alce Nero, taliansky výrobca cestovín značky RAPUNZEL, samo pestuje všetku špaldu a prevažnú časť tvrdej pšenice na výrobu svojich cestovín. Zvyšok pšenice je...
Celozrnné lasagne RAPUNZEL z tvrdej pšenice majú príjemnú nie výrazne „celozrnnú” chuť. Používame ich preto ako klasické lasagne z bielej múky z tvrdej pšenice. Ak chceme...
Špaldové cestoviny obohatí špaldová múka o vitamíny B (hlavne vitamín B1 – tiamín, B2 – riboflavín a niacín), A, E, minerály fosforu, horčíka, siry, draslíka, mangánu, nenasýtené mastné kyseliny a pomerne vysoký obsah cukrov (škrobu). Zaujímavý je obsah betakaroténu a tiakyanátu, ktoré regenerujú bunky a chránia pred infekciami. Obsiahnutá vláknina podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Neobsahuje cholesterol!
Cestoviny Rizopia
Základom kanadských bezlepkových cestovín značky RIZOPIA je nelúpaná hnedá bio ryža, a na rozdiel od bielych cestovín z lúpanej ryže obsahujú minerálne látky.
(vápnik, železo), vitamíny (skupiny B) a vlákninu, obsiahnuté v ryžovej šupke a klíčku. Niektoré druhy obsahujú zmes divokej ryže a hnedej nelúpanej ryže. Divoká ryža dodá tmavo hnedé zafarbenie a znižuje glykemický index potravín. Väčšina sortimentu je vyrobená z ekologicky pestovanej ryže a nesie bio certifikát.
Špaldové cestoviny sú vyrábané tradičným spôsobom a vynikajú chuťou i konzistenciou po uvarení. Pre milovníkov klasických cestovín z bielej múky.
Špaldové cestoviny zo špaldovej múky
Špaldová múka sa vyrába z pšenice špaldovej, ktorá obsahuje takmer všetky zložky nevyhnutné pre zdravý ľudský organizmus. Obsahuje viac bielkovín (16 – 17 %) ako pšenica siata (12 – 14 %). Má lahodnú orechovú príchuť, ktorú je jemne cítiť v špaldových cestovinách.
Špaldové cestoviny obohatí špalda o vitamíny B (hlavne vitamíny B1 – tiamín, B2 – riboflavín a niacín), A, E, minerály fosforu, horčíka, síry, draslíka, mangánu, nenasýtené mastné kyseliny a pomerne vysoký obsah cukrov (škrobu). Pozoruhodný je obsah betakaroténu. Obsiahnutá vláknina podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Neobsahuje cholesterol.
Výrobca cestovín prísne dbá na dodržiavanie náročných požiadaviek na bezlepkové potraviny - v závode sa nespracúvajú produkty obsahujúce lepok, zamestnanci nenosia do práce potraviny s lepkom, suroviny a konečné výrobky sú pravidelne testované v závodnom laboratóriu a zároveň sú periodicky odosielané na analýzu do profesionálneho laboratória. Preto sú tieto ryžové špagety vhodné pre bezlepkovú diétu.
Cestoviny značky RIZOPIA sú veľmi obľúbené na severoamerickom trhu práve preto, že pri správnej príprave chutia výborne a nemusíte ani poznať, že sa nejedná o cestoviny z tvrdej pšenice. Základom prípravy je cestoviny neprevariť a variť len do "al dente", čo znamená, že cestoviny prestaneme variť, keď sú ešte trošičku tvrdšie. Okamžite zlejeme a rýchlo prepláchneme studenou vodou. Podávame na zohriatom tanieri s horúcou omáčkou. Výborné sú aj ako čínske vyprážané rezance s mäsom či zeleninou, kedy na rozpálenom oleji opražíme kúsky mäsa a zeleniny a pridáme uvarené prepláchnuté rezance a krátko osmažíme. Môžeme ochutiť sójovou či ustricovou omáčkou. Uvarené a prepláchnuté cestoviny môžeme tiež pridávať do polievok (napr. do miso polievky).
Cestoviny obsahujú vlákninu, ktorá pomáha regulovať zdravé zažívanie a navodzuje rovnováhu mikrobiálnej flóry a taktiež rezistentný škrob. Zároveň urýchľuje prechod potravy cez tráviaci trakt.
Bezlepkové cestoviny Rizopia
Základom kanadských bezlepkových cestovín značky Rizopia je nelúpaná hnedá ryža a na rozdiel od bielych cestovín z lúpanej ryže.
Špalda: podporuje trávenie a črevnú peristaltiku a teda je vhodná pri liečení stráviteľnosti - stimuluje imunitný systém. Keďže má vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov i minerálov a nízky obsah tuku, je vhodná pri metabolických diétach - znižuje hladinu cholesterolu